Veel gestelde vragen (FAQ)

Veel gestelde vragen (FAQ)

Heeft u een vraag? 


 

De zorg voor onze gasten en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. Onze schepen liggen sinds 16 maart 2020 stil.

Omdat wij u met de huidige beperkingen niet de kwaliteit en gastvrijheid kunnen bieden die u van ons gewend bent, zijn wij helaas genoodzaakt om nog steeds gesloten te blijven.

 

Ontwikkelingen volgen wij op de voet en geven navolging aan richtlijnen van de overheid.

 


Om u zo goed en snel mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij u hieronder uw vraag te stellen of een keuze te maken in het menu.

Voer hieronder kort met steekwoorden uw vraag in of maak gebruik van het onderstaande keuzemenu:
► Privé rondvaarten

 • Wat is een privé rondvaart?

  Bij een privé rondvaart huurt u een salonboot of andere rondvaartboot met schipper exclusief voor uw gezelschap, er zijn geen andere gasten naast uw gezelschap aan boord. U kunt zelf een datum, tijd en op-  afstapplaats bepalen en tal van mogelijke opties aan boord. Daarnaast behoort een enkele reis ook tot de mogelijkheden. Privé rondvaarten zijn al mogelijk vanaf 2 personen.

 • Wat kost een privé rondvaart?

  Privé rondvaarten worden op basis van uw wensen samengesteld. U kunt zelf datum, tijd en op- en afstaplocatie bepalen. Daarnaast behoort een enkele reis ook tot de mogelijkheden. Klik op de onderstaande knop "lees verder" om eenvoudig de prijzen te bekijken.
  Meer informatie, beschikbaarheid en prijsopgave prive rondvaart aanvragen

 • Op welke tijden vinden privé rondvaarten plaats?

  Privé rondvaarten kenmerken zich door vele keuzemogelijkheden. U kunt zelf een datum, tijd en uit diverse op- en afstapplaatsen kiezen in de regio. Wij hanteren dus geen standaard tijden. U kunt 7 dagen per week een privé rondvaart boeken tussen 07.00 uur en 24.00 uur.

 • Hoe weet ik of er nog een schip beschikbaar is op een bepaalde datum?

  Wij adviseren u, in verband met de veelheid van mogelijkheden en opties, om online meer informatie, de beschikbaarheid en een prijsopgave aan te vragen voor een privé rondvaart. U ontvangt dan alle informatie overzichtelijk per email. Klik op de onderstaande knop:
  Meer informatie, beschikbaarheid en prijsopgave prive rondvaart aanvragen

 • Kan ik contant betalen aan boord?

  Nee, in verband met de veiligheid van ons personeel kan er niet contant worden betaald aan boord. Na reservering van een privé rondvaart ontvangt u vooraf een factuur per post of email.

 • Waar zijn de opstapplaatsen?

  Salonboot Rondvaart Den Haag & Delft beschikt over meerdere opstaplocaties in de regio Den Haag, Delft, Rijswijk en Leidschendam. Bij een privé rondvaart kunt u zelf de gewenste opstaplocatie aangeven. Klik op de onderstaande knop voor meer informatie over de op- & afstaploacties en plattegronden.
  Op- en afstaplocaties rondvaarten

 • Hoe lang duurt een rondvaart?

  Bij een privé rondvaart kunt u zelf de duur van uw rondvaart bepalen. Wij adviseren u een rondvaart te maken van 1,5 tot maximaal 2 uur. Bij de verschillende mogelijkheden op onze website treft u ook een tijdsuggestie aan.

 • Welke route wordt er gevaren?

  Bij een privé rondvaart is de vaarroute afhankelijk van de door u gewenste op- en staplocatie. Klik op de onderstaande knop voor enkele routesuggesties:
  Routesuggesties

 • Tijdens welke maanden vaart Salonboot Rondvaart Den Haag & Delft?

  Wij organiseren het hele jaar door rondvaarten. Al onze schepen zijn overdekt en verwarmd.

 • Hoe kan ik een privé rondvaart reserveren?

  Klik voor het plaatsen van een optie of een reservering op de onderstaande knop:
  Meer informatie, beschikbaarheid en prijsopgave prive rondvaart aanvragen

 • Tot wanneer kan ik het aantal deelnemers aan een privé rondvaart wijzigen?

  De kosten voor de boothuur zijn onafhankelijk van het aantal personen. Tot uiterlijk 4 werkdagen voorafgaand aan de rondvaart kunt u het aantal personen nog wijzigen met betrekking tot catering aan boord.

 • Kan ik mijn privé rondvaart na reservering nog annuleren?

  Na reservering kunt u tot 4 weken voor de vaardatum annuleren tegen 25,00 euro administratiekosten per schip. Voor annuleringen binnen 4 weken voor de vaardatum worden 50,00 euro annuleringskosten per schip in rekening gebracht. Binnen 96 uur voor aanvang van de rondvaart kan niet meer worden geannuleerd met compensatie van kosten.

 • Is er standaard een gids aan boord?

  Nee, er is niet standaard een gids aan boord. U kunt een gids als optie bij uw privé rondvaart op de antieke salonboot Oriënt reserveren.

 • Is er een toilet aan boord?

  Onze schepen, met uitzondering van Salonboot Oriënt (max. 12 personen), hebben een (beperkt) toilet aan boord.

 • Hoe lang moet ik van tevoren een privé rondvaart reserveren?

  Reserveringen van privé rondvaarten vinden plaats op beschikbaarheid. Er is geen vuistregel te geven hoe lang tevoren u dient te reserveren. Wilt u zeker zijn dat wij nog mogelijkheden hebben voor een specifieke datum, tijd en afvaartlocatie? Dan adviseren wij u dit zo vroeg mogelijk bij ons door te geven. Indien gewenst kunnen wij een optie plaatsen om datum en tijd voor u te blokkeren.

 • Hoe laat moet ik aanwezig zijn voor de afvaart?

  Wij adviseren u ongeveer 15 minuten voor de afvaartijd aanwezig te zijn om eventuele laatkomers de gelegenheid te geven om ook nog te kunnen meevaren. In verband met ons drukke vaarschema hebben wij nauwelijks mogelijkheden om later te vertrekken of uit te lopen. U ontvangt een plattegrond met de exacte opstaplocatie bij uw reservering.

 • Kan de rondvaart ook bij slecht weer doorgaan?

  Ja, onze rondvaartboten kunnen nagenoeg bij elk weertype uitvaren. Onze schepen zijn overdekt en verwarmd.

 • Zijn de schepen ook toegankelijk voor mensen in rolstoeler of met rollator?

  Salonboot Rondvaart Den Haag & Delft vaart met antieke en authentieke schepen, waardoor deze niet toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel. Daarentegen is het wel mogelijk om met een rollator aan boord te gaan. Wij vragen u vriendelijk dit wel kenbaar te maken bij uw reservering.

 • Ik heb een andere vraag ...
► Rondvaarten met losse kaartverkoop