k_rondvaart_workshop_paardenfeedback

Teambuilding - Paardenfeedback

Elkaar beter leren kennen en communicatieve kracht vergroten?

"Door de paardenfeedbacksessie ben ik me bewuster geworden van de rol die ik speel in dit team heb. Het werd me duidelijk dat ik indirect invloed uitoefen op alles wat er gebeurt."

Wat?

Elk team heeft te maken met talenten, kwaliteiten, blokkades en valkuilen. Paarden kunnen op een natuurlijke manier helpen met het opsporen en benoemen van deze zaken. Om zo weer de flow in het team te krijgen. Dit gebeurt in een interactie tussen een team, een paard en een paardenvertaler.

Een paard laat zich namelijk leiden door zijn intuïtie. Een paard ziet de mens tegenover zich zoals die is, niet meer en niet minder. Het is een puur dier wat leeft in het NU. Hij heeft geen vooroordelen over het team wat voor hem staat. Een paard is gewoon een kuddedier.
Een team is ook een soort kudde. Over de rangorde binnen een kudde valt veel te leren. Door een paard aan het team toe te voegen kom je veel te weten over communicatiepatronen en de groepsdynamiek in een team.

Voor wie?

Voor teams die het beste uit hun samenwerking willen halen.

Hoe?

We gaan in een rijhal met z’n allen aan de slag. Jullie voeren met een paard verschillende opdrachten uit, waarbij het paard een deel van jullie team wordt. Het paard reageert op jullie, bijvoorbeeld door weg te lopen, of juist te blijven staan. Dat geeft mooie aanknopingspunten om wat er dan gebeurt onder de loep te nemen.
De paardenvertaler observeert en geeft feedback. Via het paard wordt het team geconfronteerd met hoe jullie als team functioneren. Wat het effect is van ieders houding, overtuiging of intentie op de ander binnen het team.

En het resultaat?

  • Jullie leren elkaar beter kennen
  • Jullie krijgen inzicht over de aanwezige kracht in het team
  • De groepseffectiviteit wordt vergroot
  • De onderlinge band wordt verstevigd

Met de antieke Salonboot vaart u vanuit het centrum van Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg of Delft naar het Zuiderpark in Den Haag. Een korte wandeling door het Zuiderpark brengt u bij de manege waar de paardenfeedback plaatsvindt.► Meer informatie en prijsopgave aanvragen