Rondvaart Salonboot Den Haag - Delft

Rondleiding Molen De Salamander

Honderden jaren oud mechaniek en klaar voor actie

Molen De Salamander in Leidschendam is één van de zeven nog werkende houtzaagmolens in ons land en speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Leidschendam. De molen is uniek in zijn soort, en in zijn huidige staat met recht een monument om trots op te zijn.

In 1777 ontworpen en gebouwd als ultiem productieapparaat, in 1996 in ere hersteld om de herinnering aan vervlogen tijden in stand te houden. Onder leiding van professionals herbouwde een groep vrijwilligers de houtzaagmolen op ambachtelijke wijze en met grote precisie. Rot hout werd vervangen. Authentieke, herbruikbare delen vonden opnieuw hun plek in de constructie. Langzaam maar zeker kreeg de molen zijn oude gedaante terug. Niet precies op zijn oude plek, maar meer aan de rand van het kanaal. Zo komt zijn trotse gestalte nog meer tot zijn recht, spiegelend in het water van de Vliet.

De 8-kantige stellingmolen is volledig operationeel en wordt in productie gehouden door een groep enthousiaste vrijwilligers. Zij zijn trots op wat zijn doen en nodigen u dan ook van harte uit om eens een kijkje te komen nemen in Houtzaagmolen de Salamander tijdens uw rondvaart met Salonboot Den Haag & Delft.

► Meer informatie en prijsopgave aanvragen

!

Varen, vieren & genieten!

Salonboot Rondvaart Den Haag & Delft organiseert rondvaarten op overdekte antieke salonboten en rondvaartboten in de regio Den Haag, Delft, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg: maatwerk, kwaliteit en persoonlijke service staan centraal bij onze dienstverlening.

Het kleine team van Salonboot Rondvaart Den Haag & Delft bestaat uit mensen die elk met enthousiasme vanuit hun professionele ervaring op gebieden als toerisme, hospitaliteit en horeca de rondvaarten met de grootste zorg inplannen en uitvoeren.

Salonboot Rondvaart Den Haag & Delft introduceerde in 2009 als eerste Haagse rondvaartorganisatie mogelijkheden voor Varende High Tea's, Wijnproeverijen, diners met privé Chef en tal van andere arrangementen aan boord van onze schepen.

Daarnaast brachten wij in Den Haag in 2010 als eerste een officieel Varend Monument® als rondvaartboot in de vaart en vanaf 2012 de mogelijkheid tot overdekte rondvaarten door de Haagse grachten in samenwerking met de gemeente Den Haag. In 2015 brachten wij een unieke replica van een trekschuit in de vaart en in 2017 lanceerden wij opnieuw een onderscheidend concept om aan boord van de antieke salonboot Tromp direct naast het centraal station in Delft te overnachten. Vanwege de Corona-crisis lagen onze schepen per direct stil, maar ontplooiden wij het initiatief om de daken van de schepen te voorzien met grote gedichten als 'hart onder de riem' voor voorbijgangers.

Juist omdat wij werken vanuit onze eigen kracht, kunnen wij ons tot in detail blijven(d) onderscheiden.

Wij zijn van mening dat geen enkele privé rondvaart hetzelfde mag zijn, elk gezelschap is immers uniek. Vanaf het eerste moment van uw informatieaanvraag maakt u kennis met een vaste contactpersoon binnen onze organisatie. Hij/zij zal alles in het werk stellen om uw wensen om te zetten in mogelijkheden en staat klaar voor al uw vragen en opmerkingen.

Onze gasten komen regelmatig terug aan boord vanwege de gastvrijheid, de informele sfeer, de kwaliteit van catering aan boord of de unieke uitstraling van onze schepen.

!

Privé rondvaarten

Bij een privé rondvaart kunt u exclusief genieten aan boord van de antieke salonboot "Oriënt" of onze andere schepen.

Onze privé rondvaarten onderscheiden zich door talloze mogelijkheden op elk gewenste datum en worden voor u op maat samengesteld.

  • exclusief varen met uw gezelschap
  • elk gewenste datum en tijdstip
  • zelf op- en afstapplaats kiezen
  • talloze mogelijkheden en opties
  • comfortabel verwarmd en overdekt varen

► Bekijk alle mogelijkheden privé rondvaarten

!

Heeft u een vraag?

!