Rondvaartboot Salonboot Oriënt (12 personen)

Salonboot Oriënt (12 personen)

Rondvaarten aan boord van een uniek Varend Monument®


De antieke Salonboot "Oriënt" heeft 12 zitplaatsen binnen en daarnaast bevinden zich er ook nog enkele aanvullende zitplaatsen op het semi-open balkon.

Rondvaarten in luxe en comfort van 1925

De "Oriënt" heeft haar authentieke staat behouden met bijzondere details zoals art-deco lampen, granito aanrecht en tramramen.

Het schip is waarschijnlijk ooit gebouwd als open veerpont over het IJ in Amsterdam. De huidige kapconstructie van het historische schip is rond 1935 gebouwd bij scheepswerf Heuijmans & Seadt in Amsterdam en hierdoor een uniek schip in haar soort.

De Salonkruiser "Oriënt" is opgenomen als Varend Monument® in het Nationaal Register Varende Monumenten en was hiermee de eerste rondvaartboot van Den Haag met dit predicaat.

De antieke Salonboot Oriënt wordt ook ingezet tijdens rondvaarten met losse kaartverkoop. Het schip beschikt standaard over een verwarming, waardoor u het hele jaar rond comfortabel kunt genieten van een rondvaart op dit schip.De sfeervolle antieke salonboot Orient uit 1925 is het oudste schip van Salonboot Rondvaart Den Haag & Delft. Het klassieke schip biedt mogelijkheden voor rondvaarten met gezelschappen tot maximaal 12 personen
Salonboot Oriënt (12 personen) Salonboot Oriënt (12 personen)
!
!